Bokalen Acht

Bokalen Acht is een 'zware' kaart. Op de voorgrond zie je een opgestapelde rij bekers. Het zijn er acht, maar het lijkt alsof er een beker ontbreekt. Dat is een beetje de boodschap van deze kaart. Alles is er, maar toch heb je het gevoel dat er wat mist.

De kaart kent meerdere betekenissen, die stuk voor stuk staan voor een (ongewild) afscheid. De kaart vertelt je dat je afscheid neemt van je vertrouwde omgeving en weggaat van mensen van wie je houdt.

Je gaat op weg naar een toekomst waarvan je de uitkomst niet kent. Het is deze dubbelheid die de kaart zo zwaar maakt. Je verlaat mensen om wie je geeft en gaat op weg naar een toekomst waarvan je niet weet wat het je gaat brengen.Liefde en relaties
Op het gebied van je persoonlijke relaties is Bokalen Acht een vertrekkaart. Je laat iemand, mogelijk een geliefde, alleen achter en trekt zonder hem of haar verder. De kaart hoeft niet meteen te betekenen dat je iemand ook werkelijk fysiek achterlaat. Bokalen Acht kan je ook duidelijk maken dat je anders tegen iemand bent gaan aankijken. Dit kan inhouden dat je je partner wat minder irrationeel bent gaan bekijken en hem of haar meer ziet zoals hij of zij werkelijk is.

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat deze kaart je zien dat je gevoelsmatig afscheid genomen hebt van je huidige baan. Het kan goed zijn dat je je niet lekker voelt in je werk en dat je jezelf probeert te beschermen tegen pijn en kritiek. Hoe wil je uit deze situatie komen? Kijk je om je heen naar nieuwe wegen die je in kunt slaan?

Bewustzijn
Met betrekking tot je bewustzijn representeert Bokalen Acht een periode waarin je tot het besef komt dat je bepaalde voorliefdes, opvattingen en meningen prijs dient te geven. De kaart staat voor een verouderingsproces en is een uitdrukking van onze ervaring van het grote loslaten van de dingen die je niet meer verder brengen. Het zijn de zware passen op het pad naar nieuwe vrijheid.
Copyright
Privacybeleid
Contact