Achtergrond van de Tarot


Tarotkaarten zijn een eeuwenoud instrument dat gebruikt wordt om antwoord te krijgen op levensvragen.

Op deze pagina vind je verwijzingen die je meer vertellen over de achtergrond van de tarot, de betekenis van de kaarten en diverse leggingen die je zelf kunt doen.

Wat is tarot?
Volgens de officiele omschrijving is tarot een kaartspel dat gebruikt wordt voor kaartleggen en waarzeggerij. Dat is waar, maar er is meer over te zeggen...


De oorsprong van de tarot
Er wordt van alles beweerd over de oorsprong van de Tarot. De tarot zou in India ontstaan zijn en door zigeuners meegenomen zijn naar West-Europa. Nee, zeggen anderen. De Tempeliers hebben ze in de middeleeuwen meegenomen uit het Heilige Land. Of nee: een geheim broederschap uit Noord-Afrika heeft de tarot bedacht. Hoe zit het?


Grote arcana, kleine arcana
De 78 tarotkaarten bestaan uit twee delen: de Grote Arcana (22 kaarten) en de Kleine Arcana (56 kaarten). Wat is de betekenis van deze indeling?


De kaarten uit de Grote Arcana
Op deze pagina vind je de 22 kaarten uit de Grote Arcana, en hun betekenis.


De kaarten uit de Kleine Arcana
Op deze pagina vind je de 56 kaarten uit de Kleine Arcana, en hun betekenis.


Minicursus kaartleggen
Hier vind je wat tips en advies die jou kunnen helpen om meer uit de Tarot te halen.

In de meeste gevallen zul je de kaarten leggen voor jezelf, om op die manier een antwoord te krijgen op vragen waarmee je rondloopt. De kaarten kunnen je helpen om meer helderheid te verschaffen.


Eenvoudige leggingen van de tarot
Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je de tarot om raad kunt vragen. Op deze pagina vind je tekst en uitleg bij een aantal eenvoudige leggingen.
Het Keltisch Kruis
Het Keltisch kruis is een van de bekendste leggingen van de tarot. Het Keltisch kruis is echter niet zo eenvoudig te duiden. Het is bij een legging niet de bedoeling om een concrete vraag te stellen waar je een pasklaar antwoord op verwacht.


Spirituele advieslijn
Wanneer je rondloopt met levensvragen kan een telefonisch consult met een spiritueel medium, een tarotist of paragnost uitkomst bieden. Op deze pagina vind je spirituele deskundigen die nu voor jou klaar zitten.Copyright - Privacybeleid