Zwaarden Vijf

Zwaarden Vijf is een van de laagste, gemeenste kaarten van de tarot. De kaart symboliseert nare ruzies, vernederingen, stoten onder de gordel, en vuile conflicten.

De kaart laat open of de conflicten van buitenaf komen, of dat jij zelf degene bent die de bron is van het kwaad. Hoe dan ook: je doet er goed aan in je binnenste kijken en voor jezelf te bepalen of je gelukkig wordt van het voeren en (mede) in stand houden van dit soort conflicten.

Liefde en relaties
Op het gebied van je persoonlijke relaties staat Zwaarden Vijf voor een periode waarin haat, sadisme, achterdocht, wraak, boosaardigheid en machtshonger de boventoon voeren. Het kan zijn dat de kaart staat voor een relatie in haar laatste terminale fase, maar het kan ook zijn dat je, vanwege de negativiteit die je uitstraalt, voorlopig geen relatie hoeft te verwachten.Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat deze kaart je zien dat je midden in een moeilijke periode zit. Je zit in een fase waarin strijd, bosaardigheid, vernederingen en ruzies de boventoon voeren. Wat is jouw eigen aandeel in deze periode waarin jij en je collega's 'over lijken gaan'?

Bewustzijn
Met betrekking tot je bewustzijn lijkt Zwaarden Vijf erop te duiden dat je in een assertieve periode zit, waarin je agressief over kunt komen op je omgeving. Je vecht voor jezelf en je eigen belangen, maar die houding zorgt ervoor dat andere mensen hun hakken in het zand zetten en de oplossing voor je problemen verder weg komen, in plaats van dichtbij.

De kaart kan er ook op duiden dat je krampachtig vasthoudt aan 'oude waarheden' van jezelf, en je op dit moment niet in staat bent om onder ogen te zien dat deze waarheden je niet (meer) verder brengen.
Copyright
Privacybeleid
Contact