De zot

De zot is de uitdrukking van speelse onbezorgdheid en openheid zonder vooroordelen. De kaart toont je dan ook het kind in jezelf.

Hij staat voor spontane nieuwe dingen en speelse onbezorgdheid. De kaart geeft aan dat je met verwondering en zonder vaste verwachtingen een nieuw terrein in je leven betreedt.

De zot kan de schavuit zijn die vergelijkbaar is met Tijl Uilenspiegel, maar ook de nar van de koning, die eerlijke raad in humor verpakt. Hoe dan ook. De Zot wijst steevast op verfrissende ervaringen die vaak chaotisch overkomen, maar die geen werkelijk gevaar inhouden, zelfs niet als je daarmee op je bek gaat.

Liefde en relaties
In je persoonlijke relaties is de zot een kaart die zich vooral van zijn zonnige en meest levenslustige kant toont. De kaart kan duiden op de start van een verfrissende relatie of een inspirerende opleving.

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat de Zot je zien dat je nieuwe ervaringen opdoet. Je hebt misschien niet alle kennis in huis die je nodig hebt, maar je bezit voldoende nieuwsgierigheid om je vertrouwd te maken met alle aspecten van je werk.

Bewustzijn
Op het vlak van je bewustzijn staat de Zot vooral voor verbazing en verwondering, en volgens Plato is dat de emotie waarmee al het inzicht begint. Hij kan een verwijzing zijn naar kinderlijke onbekommerdheid, of het summum van het diepste inzicht en ware levenswijsheid.
Copyright
Privacybeleid
Contact