De Hogepriesteres

Ziehier de hemelse koningin Demeter, Isis, Maya of een van de tientallen andere namen die mensen haar gegeven hebben. De Hogepriesteres symboliseert als geen ander onze onbewuste krachten. Ze staat voor fijngevoeligheid, intuitie en diepgewortelde zekerheid.

In haar zonnige kant vertegenwoordigt ze prachtige kenmerken zoals begrip, goedheid en vergeving. In haar schaduwkant vertegenwoordigt ze de zwarte heks die haar macht misbruikt om anderen voor haar karretje te spannen.

In de tarot wordt echter vrijwel altijd de vriendelijke, behulpzame kant van de Hogepriesteres naar voren gehaald. Traditioneel geldt zij als een van de drie beschermende kaarten van de tarot.Liefde en relaties
In je persoonlijke relaties toont de hogepriesteres zich meestal van haar zonnige kant. Begrip, diepe genegenheid, intimiteit en zorgzaamheid zijn de begrippen die daarbij horen.

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat de Hogepriesteres je zien dat je de taken waar je mee bezig bent het beste rustig tegemoet kunt treden. Laat je daarbij leiden door je innerlijke stem en je (vrouwelijke) intuitie.

Bewustzijn
Met betrekking tot je bewustzijn staat de kaart voor een periode waarin je je aandacht op het onbewuste richt. Je focus ligt bij jezelf, en je zit in een periode waarin je dromen en fantasieen zich meer dan normaal manifesteren. Dit is een moment van introspectie. En daar is niets mis mee.
Copyright
Privacybeleid
Contact