De Kluizenaar

De Kluizenaar wordt ook wel de Heremiet genoemd. Het is de kaart van eenzaamheid, teruggetrokkenheid en innerlijke inkeer. De kaart staat voor een introverte levensfase.

Je schermt je af voor vreemde invloeden om op die manier tot jezelf te komen. De kaart vertegenwoordigt twee uitersten: de diepte van beleving en de hoogte van inzicht.

Ten onrechte wordt de Kluizenaar door veel mensen gezien als een 'slechte' kaart. Zij zien deze kaart als een voorbode van eenzaamheid en verlaten worden. Ten onrechte. Het is een kaart die duidt op introspectie.

Deze introspectie leidt tot de helderheid dat meningen en waardeoordelen van anderen er niets toe doen, en dat het je eigen gevoel is dat de doorslag moet geven bij het nemen van een beslissing.Liefde en relaties
In je persoonlijke relaties kan de kaart duiden op eenzaamheid binnen je relatie. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar de betekenis van je relatie en de zekerheid die je relatie je geeft. Hoe het ook is: je bent duidelijk zoekende...

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat de Kluizenaar je zien dat je je aan het bezinnen bent. Ben je wel helemaal blij met de baan die je hebt of die je wil? Weet je zeker dat je niet iets anders wil? Wees zeker van jezelf en maak de keuzes waarvan jij denkt dat ze goed zijn. Wat een ander daar verder ook van mag denken.

Bewustzijn
Op het vlak van je bewustzijn betekent deze kaart dat je je terugtrekt om vrij en onafhankelijk van anderen tot je eigen mening te komen. De Kluizenaar staat daarom vaak voor een korte tijd waarin je je afzondert zodat je in alle rust zelf een probleem uit kunt knobbelen. Het resultaat is meestal een vergroting van levenswijsheid, kracht, moed en duidelijkheid.
Copyright
Privacybeleid
Contact