De Hierofant

Deze kaart wordt ook wel de Hogepriester genoemd. De kaart staat voor de wereld van het geloof en het diepe vertrouwen dat uit geloof voortkomt.

Trefwoorden die bij de Hierofant horen zijn vertrouwen, zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst. Van oorsprong geldt de kaart als een van de drie beschermende kaarten van het tarot-spel.

Bovendien toont de Hierofant de weg van de ethiek en de deugd. De kaart staat voor je persoonlijke intenties, die voortkomen uit de morele basiswaarden die de kern van je leven vormen.Liefde en relaties
In je persoonlijke relaties zegt de Hierofant je dat het vertrouwen en de genegenheid die je voor die ander voelt aan het groeien is, je idealen met betrekking tot relaties sterker an het worden is en persoonlijke deugden bepalend worden voor je gedrag.

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat de Hierofant je zien dat je op zoek bent naar diepere lagen. Of dat in jezelf is of in je werk is onduidelijk. Het kan zijn dat je op zoek bent naar je roeping. De kaart kan er ook op duiden dat je trouw moet blijven aan morele principes.

Bewustzijn
Op het vlak van je bewustzijn geeft de Hierofant aan dat je bezig bent met vragen die met zingeving te maken hebben. De waarde-oordelen en geloofsprincipes die je altijd had ben je aan het toetsen. De kaart staat verder voor een wezenlijke verscherping van je morele beoordelingsvermogen, waarbij je volgens de criteria 'goed' en 'slecht' onderscheid maakt.
Copyright
Privacybeleid
Contact