Kracht

Deze kaart is in zekere zin wel verwant aan de magier. Net als bij die kaart wijst de enorme kracht op het geheim van een diepe innerlijke harmonie.

Maar in tegenstelling tot die kaart is Kracht een kaart waarbij alle onbewuste kracht, levensmoed en passie voortkomt uit de verzoening van de beschaafde mens met zijn dierlijke natuur.

De kaart maakt duidelijk dat je nooit je instincten achter een laagje deugdzaamheid dient te verbergen.

Op deze manier staat je niet alleen deze oerkrachten tot je beschikking, maar ook alle krachtreserves die je tot nu toe hebt verbruikt om deze instincten te onderdrukken.Liefde en relaties
In je persoonlijke relaties komt vooral de hartstocht en de lichamelijke passie naar voren. De kaart staat voor vurigheid tot het ochtendgloren en voor relaties vol passie. Dit soort relaties kenmerken zich door veel kracht waardoor we de hele wereld aankunnen of aan denken te kunnen...

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat Kracht je zien dat je hartstochtelijk en vol energie aan het werk bent. Deze kaart duidt erop dat je slaagt in de taak die je voor jezelf gesteld hebt. Wanneer je gemotiveerd blijft, kun je alles.

Bewustzijn
Op het niveau van je bewustzijn geeft Kracht, met al haar alchemistische symboliek, een aanwijzing voor een ingrijpende transformatie. De rode leeuw staat voor het middel waarmee het lagere stof in goud verandert. Voor de mens betekent dat dat het onze opgave is om je lagere instincten niet te vervloeken, maar ze op te tillen naar een hoger niveau.
Copyright
Privacybeleid
Contact