De Gehangene

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat je bent vastgelopen en je klem zit. Wanneer je beter naar deze kaart kijkt zie je meer. De uiterlijke onbewogenheid van de afgedwongen rust verhult de noodzakelijkheid om door een diepgaand begrip tot een ommekeer in ons leven te komen. Vanwege de passiviteit wordt de kaart vaak in verband gebracht met ziekte.

Wanneer je deze kaart trekt, is dat een teken dat je je op een bepaald vlak weerloos of gevangen voelt. Je kunt jezelf hiervan losmaken door toe te laten dat je je nu zo voelt. Oefen geduld. Je kunt niet alles altijd afdwingen.Liefde en relaties
In je persoonlijke relatie is dit vaak niet echt een kaart met een positieve duiding. De Gehangene zegt je dat je vastzit in de huidige, als onaangenaam ervaren relatie.

Het kan ook zijn dat je geen relatie hebt en je tevergeefs en krampachtig probeert om een nieuwe liefde te vinden. Hoe dan ook: het is tijd voor zelfreflectie. Kijk eens diep naar binnen en vraag jezelf af wat je werkelijk wilt.

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat de Gehangene je zien dat je vastzit. Het kan zijn dat je niet blij bent met de functie die je hebt, maar het kan ook betekenen dat het je niet lukt om een bepaalde taak of een bepaalde project succesvol af te ronden. Sta even stil en kom tot jezelf. Van daaruit vind je je pad.

Bewustzijn
Op het vlak van je bewustzijn representeert deze kaart een crisis. Je hebt jezelf vastgestaard op een bepaald denkbeeld en je komt er achter dat je op deze manier niet verder komt. Maar geen nood. Als je lang genoeg stilstaat bij een bepaald probleem, ontstaat vanzelf het inzicht dat je verder brengt.
Copyright
Privacybeleid
Contact