De Dood

Geen kaart wordt vaker verkeerd begrepen als de Dood. Veel mensen zien de kaart ten onrechte als voorbode op een overlijden in het eigen leven. Dat is niet waar deze kaart voor staat.

De Dood staat voor loslaten, afscheid, het einde. Maar dat wil niet zeggen dat de kaart een negatieve duiding heeft. Oude deuren moeten dicht voordat nieuwe deuren geopend kunnen worden. In die zin is deze kaart ook een kaart die aangeeft dat we op de drempel staan van een nieuw begin.

Deze kaart zegt je dat je dankbaar kunt zijn over een periode die nu is afgesloten. Je hebt je van een bepaalde kwestie losgemaakt, en voelt waarschijnlijk nog de pijn van het afscheid. Vraag jezelf eens af wat je nog kunt doen om dit afscheid tot een vredig afgehandeld einde te laten worden.Liefde en relaties
In je persoonlijke relatie wil deze kaart zeggen dat een bepaalde fase binnen je relatie ten einde loopt. Dat wil niet automatisch zeggen dat er een einde komt aan je relatie, hoewel dat natuurlijk wel zou kunnen. Maar het kan ook goed zijn dat jij en je partner je relatie samen op een hoger plan trekken.

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat de Dood je zien dat een bepaalde taak of een bepaald project tot een einde is gekomen. Het betekent ook dat er iets nieuws is dat op je wacht. Richt daar niet meteen je aandacht op, maar neem goed afscheid van het werk dat ten einde is voor je verder gaat.

Bewustzijn
Op het vlak van je bewustzijn betekent deze kaart dat je aan het einde gekomen bent van een ontwikkelingsproces. Je laat dingen achter die je lang met je hebt meegedragen. Je kunt daarbij denken aan visies en overtuigingen die je van je ouders hebt meegekregen. Op een dieper niveau kan de kaart betekenen dat je jezelf een nieuwe voorstelling van de dood aan het vormen bent.
Copyright
Privacybeleid
Contact