De Duivel

Van alle 78 tarotkaarten is dit waarschijnlijk de kaart waar het moeilijkst grip op te krijgen is. De Duivel heeft namelijk voor iedereen een eigen gezicht.

Gemeenschappelijke kenmerken van deze kaart zijn in ieder geval de afhankelijkheid, willoosheid en het falen van initiatieven.

De kaart wijst er op dat we met vuur spelen en we zogezegd verduiveld goed moeten uitkijken dat we ons niet branden.

Op een dieper niveau waarschuwt deze kaart je ervoor dat je uit moet kijken dat je je eigen zwarte kant in een bepaalde kwestie niet de overhand moet geven. Wees voorzichtig.

Liefde en relaties
In je persoonlijke relatie zijn de verleidingen van de Duivel prikkelend en hartstochtelijk. De kaart is met betrekking tot de liefde echter ook een kaart die je erop wijst dat je met vuur speelt. Niet het vuur van passie en warmte, maar het allesvernietigende vuur dat al het organische vernietigt. Weet dus goed waar je mee bezig bent.

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat de Duivel je zien dat je verleid wordt door onzuiverheid in de dingen die je doet. Profiteer je van iemands goedgelovigheid? Misleid je collega's of zakenpartners? Hoe het ook in elkaar zit: kijk ervoor uit dat je na een dag hard werken je jezelf nog wel in de spiegel durft aan te kijken.

Bewustzijn
Op het vlak van je bewustzijn geeft de Duivel aan dat je in contact bent met je duistere zijde. Dat zijn ervaringen waardoor je je bewust wordt van je onvrijheid en je afhankelijkheid van anderen. Daarnaast staat deze kaart echter ook voor fixaties die mensen dwangmatig najagen. Misschien is het tijd dat je iets gas terugneemt.




Copyright
Privacybeleid
Contact