De Toren

Er zijn veel trefwoorden die op de Toren van toepassing zijn. De kaart staat voor een plotseling inzicht, traumatische verandering, catastrofe, shock, onvoorzichtigheid en het ontbreken van inzicht.

De Toren zegt je ook dat je je op een bepaald terrein zeker waant, maar dat die zekerheid niet terecht is. Veranderingen voelen dus vaak aan als catastrofe omdat een zekerheid die er toch al nooit was wegvalt. Je kunt echter ook zeggen dat je van ballast bevrijd bent en met minder gewicht sneller voorwaarts komt.

de kaart duidt erop dat je jezelf afgelopen tijd verborgen hebt gehouden achter een hoge muur. Die muur is aan het verdwijnen. Je mag er echter op rekenen dat achter de ingestorte muur de volheid van het leven op je wacht. Je zult zien dat je vermeende zekerheid een gevangenis was, en dat je nu in een fase terechtkomt waarin je je kwetsbaar voelt, maar waarin het warme, volle leven op je wacht.Liefde en relaties
In je persoonlijke relatie heeft de explosieve kracht van de Toren vaak iets ontwrichtends. De kaart kan wijzen op een omslag in denken, doen of handelen binnen je relatie. Het kan erop duiden dat je je teveel hebt vastgeklampt. En je weet: claimen en klampen binnen een relatie leidt onherroepelijk tot brokken.

De kaart kan je ook zeggen dat je na een periode waarin je je hart hebt afgesloten voor anderen nu in het diepst van je hart geraakt bent en voorzichtig en pril openstaat voor een relatie.

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat de Toren je zien dat lang niet alles zo zeker is als het lijkt. Dreig je ontslagen te worden? Komen je verwachtingen niet uit? Het lijkt erop dat je in de puinhopen zit. Maar kijk eens om je heen als het stof is opgetrokken.

Bewustzijn
Met betrekking tot je bewustzijn wijst de kaart op plotse inzichten. Vaste overtuigingen blijken opeens niet meer zo vast te zijn. De Toren kan ook voor een revolutionair bewustzijn staan. Het plotse inzicht dat de juiste oplossing is voor een probleem waar je al een tijd mee worstelt.
Copyright
Privacybeleid
Contact