Het Oordeel

Bij deze kaart moet je net als bijvoorbeeld met de Dood niet meteen op de naam van de kaart afgaan. Het Oordeel wordt vaak met straf en daardoor met angst geassocieerd. Dat is nergens voor nodig. Deze kaart staat eerder voor herrijzenis.

Het Oordeel staat voor de beslissende stap naar zelfwording en de transformatie van het lagere naar het hogere. In het leven van alledag betekent dit dat je bevrijd bent van zorgen en angst en dat je een moeilijke opgave succesvol overwonnen hebt.Liefde en relaties
In je persoonlijke relaties symboliseert de kaart dat je in een bestaande relatie je schat kunt terugvinden. Het gaat om een diepe transformatie waardoor je inziet hoe je jezelf van een dergelijke vreugdevolle ontmoeting hebt afgesneden.

Zie het als een sprookje, waarin de held aan het eind van het verhaal zijn angst overwint, doet wat goed is en alles goed komt.

Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat het oordeel je zien dat je in een beslissende fase terecht bent gekomen. Ligt er een drastische verandering op de loer? Ben je zelf aan het twijfelen geslagen? Deze kaart duidt erop dat je in je werk een keuze maakt, bewust of onbewust, waarbij je veel ballast achterlaat.

Bewustzijn
Met betrekking tot je bewustzijn geeft Het Oordeel aan dat je op het punt staat om slechte eigenschappen achter je te laten. De kaart kan ook voor belevenissen staan waarbij je dankbaar inziet dat verstikkende ervaringen uit het verleden minder drukkend aanwezig zijn.

In veel gevallen wijst Het Oordeel erop dat je bewustzijn aan het ontwaken is en dat je je als herboren voelt. Wees dapper en verlies de moed niet. Bijt door de zure appel heen en je zult ontdekken dat deze een zoete kern heeft. Geef de ruimte aan een gevoel dat je tot nu toe uit angst onderdrukt hebt.
Copyright
Privacybeleid
Contact