Zwaarden Twee

Op deze kaart zie je een afbeelding die verdacht veel lijkt op vrouwe Justitia. Maar waar de geblinddoekte vrouwe Justitia met een zwaard en een balans in haar handen een afgewogen oordeel kan vellen, is Zwaarden Twee vooral de kaart van twijfel.

Zwaarden Twee toont ons gekruiste zwaarden. Ze versperren de toegang tot het intellect. Daardoor kom je, hard vechtend met je zwaarden om tot helder inzicht te komen, in een hachelijke positie. Wellicht kom je verder als je naar je innerlijke stem luistert?

Liefde en relaties
Op het gebied van je persoonlijke relaties is Zwaarden Twee een kaart die duidt op twijfel en het onvermogen om te beslissen. Twijfel is het gif voor iedere relatie waarin liefde, vertrouwen en geborgenheid de belangrijkste kenmerken zijn. Probeer niet te beredeneren. Volg de weg van je hart.Werk en carriere
Ten aanzien van je werk laat deze kaart je zien dat je twijfelt over de manier waarop je verder moet. Een moment van twijfel in je werk is prima, maar kijk ervoor uit dat je twijfel niet leidt tot apathie en het je verhindert om een keuze te maken.

Bewustzijn
Ten aanzien van je bewustzijn symboliseert deze kaart sterke analytische vermogens. Zwaarden Twee roept je op om een voor een de problemen waar je mee worstelt onder de loep te nemen en ze rationeel te bekijken. Wat is het probleem nu werkelijk? Door zuiver naar je problemen te kijken, en emotionele ballast zoveel mogelijk buiten de deur te houden, vind je eenvoudiger een oplossing.

Daarbij heb je misschien baat bij een beroemde uitspraak van Descartes: "Alles wat slechts waarschijnlijk is, is waarschijnlijk niet echt."
Copyright
Privacybeleid
Contact